Boek online een afspraak - tel. 050 27 74 18 - Kloosterstraat 131, 8210 Veldegem

Wat is een HAIO (huisarts in opleiding)?

Om huisarts te worden, dien je een negen jaar durende opleiding te volgen. Wie met succes de eerste zes jaar afwerkt, krijgt het diploma van arts. Daarna moet je kiezen tussen een loopbaan als huisarts of als specialist. Wie huisarts wil worden, is verplicht drie jaar als HAIO (huisarts in opleiding) in een erkende opleidingspraktijk te werken.

Waarom een HAIO in onze praktijk?

Onze eigen HAIO-jaren liggen nog niet zo ver achter ons. Het waren enorm leerrijke jaren en we weten dan ook als geen ander hoe waardevol een goede begeleiding kan zijn als startende huisarts. Daarom kiezen we er op onze beurt zeer bewust voor om als erkende opleidingspraktijk jonge, beloftevolle artsen een kans te geven om zich verder te ontwikkelen in onze praktijk.

Wat doet een HAIO?

Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook wachtdiensten voor zijn of haar rekening. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als de overige huisartsen in onze praktijk.

Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties één van de vaste artsen om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maken de begeleidende huisartsen tijd voor overleg. Hierbij staan we uitgebreid stil bij moeilijke consultaties of uitdagende diagnoses.

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Een volwaardige arts komt ons team versterken. Hierdoor kan u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in onze praktijk.

Online afspraak

Maak een afspraak doormiddel van onze online agenda, telefonisch of via het secretariaat.

 Boek online een afspraak

Telefonische afspraak

Via ons vast nummer:
Tel. 050 27 74 18