Bericht van Huisartsen Te Velde: covid-en griepvaccinatie herfst 2023  

Beste patiënt, 

We nodigen iedereen uit voor de griep- en covid vaccinatie. We bevelen sterk aan om u te laten vaccineren als u tot een risicogroep behoort. Alle andere personen kunnen zich ook laten vaccineren. De lijst met risicogroepen vindt u onderaan dit bericht. 

De vaccinatie tegen het coronavirus in onze praktijk gaat door op zaterdag 30 september ,woensdag 4 oktober (volzet) in de voormiddag en op donderdag 12 oktober  ( volzet) in de namiddag en ‘s avonds en op zaterdag 7 oktober. Maak telefonisch,  via ons online afsprakensysteem of aan het onthaal een afspraak.  Het vaccin ligt klaar in de praktijk en toedienen van het vaccin is gratis.  Door de beperkte houdbaarheid van de vaccins vaccineren we enkel in de praktijk en niet op huisbezoek. Vraag eventueel hulp aan familie, kennissen of de minder mobielencentrale om tot bij ons te komen ( https://www.zedelgem.be/minder-mobielen-centrale-mmc). 

 

De griepvaccinatie in onze praktijk gaat door op zaterdag 11 november en op zaterdag 25 november. Maak telefonisch, aan het onthaal of via ons online afsprakensysteem een afspraak voor de griepvaccinatie. Het griepvaccin moet u bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer voor nodig.  

 

Sommige apotheken bieden ook vaccinatie tegen griep en corona aan. U mag u ook laten vaccineren in de apotheek.  

Voor zowel de covid- als de griepvaccinatie geldt: 

  • Draag kledij met korte mouwen  
  • Kom stipt op het uur van uw afspraak: niet te vroeg, niet te laat.   
  • Deze consultatie dient enkel voor toediening van het vaccin. Er zal geen ruimte zijn om andere zaken te bespreken, noch om medicatievoorschriften te schrijven. 
  • Kom indien mogelijk te voet of met de fiets.

Indien u de dag van uw afspraak één van de volgende symptomen (koorts, hoesten en/of ademhalingsmoeilijkheden, spierpijn, keelpijn of hoofdpijn, vermoeidheid, geur- en smaakverlies, verkoudheid, diarree) zou hebben, kan u best uw vaccinatie uitstellen en even contact nemen met de praktijk voor een nieuwe afspraak.   

Lijst met risicogroepen: 

  • Personen van 65 jaar en ouder 
  • Zwangere vrouwen ( alle trimesters van de zwangerschap) 
  • Personen met obesitas (BMI > 40) 
  • Personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen zoals: 

-longaandoeningen 

-leveraandoeningen 

-metabole aandoeningen zoals diabetes type 1 en 2  

-hartaandoeningen  

-neurologische aandoeningen en ernstige psychische aandoeningen  

-alle personen met immuunstoornissen en hun gezinsleden. 

– voor griepvaccinatie wordt ook aanbevolen om de gezinsleden van een baby jonger dan zes maanden waarvan de moeder niet gevaccineerd is in de zwangerschap ook te vaccineren. 

Als u nog vragen zou hebben over de griep- of covid vaccinatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te ondersteunen bij het nemen van de beste beslissing voor uw gezondheid. 

https://www.laatjevaccineren.be/vaccinaties/ziektes/covid-19 is de website van de Vlaamse overheid over de vaccinatie. 

Huisartsen Te Velde